Cu bicicleta in Padurea Comana

O zi de vacanta cu bicicleta in Padurea Comana

Mă trezisem devreme în acea dimineață de vară, pentru că aveam o zi plină de activități planificate. Mă aflam în comuna Comana, la casa bunicilor mei, și aveam de gând să petrec ziua cu bicicleta în pădurea Comana.

După ce am luat micul dejun, am pornit la drum. Pădurea Comana este o pădure de stejari seculari, situată la aproximativ 50 de kilometri de București. Este o destinație populară pentru drumeții, excursii de 1 zi, ciclism și alte activități în aer liber.

Am urmat un traseu ușor, care ne-a dus prin pădurea de stejari. Am admirat copacii înalți și stufoși, precum și flora și fauna bogată a pădurii. Am văzut și câteva animale sălbatice, inclusiv căprioare, mistreți și vulpi.

După ce am pedalat aproximativ două ore, am ajuns la Lacul Comana. Lacul este un lac artificial, situat în mijlocul pădurii. Este un loc perfect pentru a te relaxa și a te bucura de frumusețea naturii.

Am oprit la lac pentru a face o pauză și pentru a ne bucura de priveliște. Am mâncat un picnic și ne-am relaxat pe malul lacului.

După ce ne-am odihnit, am continuat să pedalăm. Am urmat un traseu mai dificil, care ne-a dus prin dealurile din apropierea pădurii. Am admirat peisajul frumos al dealurilor și am admirat priveliștea asupra lacului.

Pe drum, am trecut pe lângă o inscripție care spunea că Lacul Comana este de fapt raul Neajlov care s-a latit în lunca Neajlovului. Am fost uimiți să aflăm acest lucru, pentru că nu știam că lacul este atât de mare.

Am pedalat mai departe, până când am ajuns în pădure la stejarul lui Vlad Țepeș. Stejarul este un copac secular, care are o vechime de aproximativ 500 de ani. Se spune că Vlad Țepeș obișnuia să-și țină adunările în umbra acestui stejar.

Am fost impresionați de mărimea și frumusețea stejarului. Am făcut câteva fotografii și am savurat atmosfera istorică a locului.

După ce am vizitat stejarul lui Vlad Țepeș, am continuat să pedalăm prin pădure. Am admirat peisajul frumos al pădurii și am respirat aerul curat.

La sfârșitul zilei, eram obosit, dar fericit. A fost o zi perfectă, plină de amintiri frumoase. Nu voi uita niciodată vacanța mea în pădurea Comana.

Iată câteva sfaturi pentru o zi de vacanță cu bicicleta în pădurea Comana:

  • Alegeți un traseu potrivit pentru nivelul dumneavoastră de experiență. Există trasee ușoare, medii și dificile.
  • Purtați îmbrăcăminte și încălțăminte confortabilă.
  • Luați cu dumneavoastră apă și alimente suficiente.
  • Fiți atenți la animale sălbatice.

Pădurea Comana este o destinație perfectă pentru o zi de vacanță activă și relaxantă.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *