Drumeție la Cabana Ciucaș si Vârful Ciucaș

Este o zi frumoasa de toamna, cu cer senin si soare bland. M-am trezit devreme si am plecat din Bucuresti spre Moara de Apa, un sat situat la poalele Muntilor Ciucas. Sosesc in sat pe la ora 10:00 si ma pregatesc pentru drumetie.

Imbarc in masina un rucsac cu provizii si apa si pornesc pe drumul forestier care duce spre Cabana Ciucas. Drumul este destul de abrupt, dar privelistea este uimitoare. In stanga si in dreapta mea se intind paduri dese de fagi si brazi, iar in departare se vad varfurile muntilor.

Dupa aproximativ o ora de mers, ajung la Cabana Ciucas. Ma opresc pentru o pauza de masa si pentru a admira privelistea. De aici, se vede intregul masiv al Ciucasului, cu varfurile sale inalte si stancoase.

Dupa ce imi refac puterile, pornesc mai departe pe traseu. Drumul este mai putin abrupt de acum, dar este totusi destul de solicitant. Ajung la un moment dat la un punct de belvedere de unde se vede Valea Prahovei si orasul Brasov.

Dupa inca o ora de mers, ajung in sfarsit la varful Ciucas. Ma simt obosit, dar si foarte fericit. Am ajuns la obiectivul meu!

De pe varf se vede o panorama uimitoare. In toate directiile se intind muntii, padurile si campiile. Este un sentiment de pace si liniste care ma inconjoara.

Stau pe varf pentru o vreme, admirand privelistea si bucurandu-ma de moment. Apoi, incep sa cobor.

Traseul de coborare este mai usor decat cel de urcare. In aproximativ o ora, ajung inapoi la Cabana Ciucas.

Ma opresc din nou pentru o pauza de masa, apoi pornesc spre Moara de Apa.

Ajung inapoi in sat pe la ora 18:00. Sunt obosit, dar si foarte fericit. A fost o zi minunata, plina de aventura si de descoperiri.

Recomandari

Daca vrei sa faci o drumetie la Ciucas, iti recomand sa pleci dimineata devreme. Traseul este mai putin aglomerat si vei avea mai mult timp sa te bucuri de privelistea uimitoare a muntilor.
Nu uita sa iti iei cu tine apa si provizii. Drumul este destul de solicitant si vei avea nevoie de energie.
Daca vrei sa ajungi pe varful Ciucas, ai nevoie de o conditie fizica buna. Traseul este destul de abrupt si poate fi dificil pentru incepatori.